כאבים אחרי SVS

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

27/04/2013 | 23:45 | מאת: גיא

אני בן 46 ולפני חודש וחצי עברתי ניתוח בקיטור SVS בורידים ברגל. למרות כל הזמן שעבר, עדיין כואב לי מאחורי הברכיים וגם עדיין כואב לי לעמוד עמידה ממושכת. אני לא בטוח אפילו אם חל שיפור יחסית ללפני הניתוח. בנוסף, הצד האחורי של השוק מרגיש רדום מאוד – כאילו נמצא בהרדמה מקומית, ואם נוגעים שם בעור מרגישים כאב שורף. האם זה טבעי? האם זה יעבור? או אולי זה סימן שהניתוח לא הצליח? האם החלק הרדום מראה על פגיעה בעצב?

הרבה שאלות.... SVS היא הפעולה המכאיבה ביותר מבין פעולות הטיפול בחום (לייזר, גלי רדיו וקיטור). השימוש העיקרי בה הוא בחולים לאחר ניתוח ורידים (תלישה) קודם או בורידים מאוד מפותלים בהם לא ניתן להעביר סיב ארוך (לייזר או גלי רדיו). לקושי בעמידה - הליכה והנעת רגליים בעת עמידה במקום או ישיבה ממושכת. יתכן שגרב אלסטית תעזור גם כן עד שיעבור הכאב. כאב זה יכול להמשך כחודשיים (כך שאתה בסוף התהליך). חוסר התחושה הוא עיצבי וחולף לרוב, בתוך כחצי שנה. פגיעה עיצבית (כמו שאתה מתכוון) יכולה לגרום לשיתוק (חלילה( או חולשה מוטורית (תפקודית). אינני מתרשם מכשלון הפעולה. ממליץ ביקורת נוספת אצל המנתח וביצוע דופלקס ורידים.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים