נגישות
נגישות

יתרונות קיטור מול ליזר

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

12/02/2013 | 13:29 | מאת: אביב

פרופ ניטצקי שלום. אני בן 50, בריא בד"כ וחייב לעבור טיפול בדליות בשתי הרגליים. וריד הספנה שלי ישר בשתי הרגליים וכל השיטות אפשריות. מכיוון שכך ובהנחה שהורידים המשניים לא יטופלו בקיטור אלא יוציאו אותם או שיזריקו להם קצף, האם יש יתרון כלשהו לטיפול בקיטור על פני טיפול בלייזר? ואם עושים טיפול בלייזר (בלי הרדמה) האם ניתן אז לשלוף את המשניים?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לקיטור עדיפות על לייזר. הקיטור עדיף רק כאשר הוריד הספון הארוך (ספנה ארוכה), הציר הראשי הקדמי של המערכת השטחית לא קיים (לאחר ניתוח) או שהוא מפותל ואיננו מאפשר העברת סיב של לייזר או גלי רדיו. באשר לענפים הקטנים כדאי לטפל בהם בעת הניתוח. כאן קיימות שתי אפשרויות א) תלישתן - מיני-פלבקטומיה. ב) הזרקה של קצף תחת אולטרא-סאונד. כאשר הניתוח מתבצע בקיטור ניתן להוסיף "פולסים" של קיטור לענפים ואז לא צריך לתלוש או להזריק.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים