טיפול בדליות לחולת טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

01/02/2013 | 00:07 | מאת: שגית

אני בת 45 חולה בטרשת נפוצה במצב פיזי טוב, אבל צריכה לבצע ניתוח ורידים בדליות ברגליים ומתלבטת בין טיפול בלייזר, טיפול בגלי רדיו וטיפול בקיטור. - האם לחולי טרשת נפוצה יש מניעה לבצע אחד או יותר מהטיפולים הללו? - האם כדאי לבקש שיבצעו טישטוש או הרדמה, או שזה לר משנה מבחינת הטרשת הנפוצה?

אם קיימת הצדקה לטפל, הטיפול המתאים נקבע על סמך בדיקת המטופל ובדיקת דופלקס ורידים. בעקרון אם לייזר וגלי רדיו מתאימים - אין הבדל. קיטור מתאים יותר למטופלים שעברו ניתוח ורידים בעבר או שהורידים מאוד מפותלים ואינם מאפשרים הכנסת סיב.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים