כאבים לאחר טיפול בלייזר

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

18/01/2013 | 19:50 | מאת: סימה

שלום, אני אשה בת 58 עברתי לפני כשלושה חודשים טיפול בלייזר ברגליים לפתיחת ווריד סתום (בשיטת הזרקת קצף). לאחרונה החלו להופיע כאבים ובליטות באיזור הלייזר. מהו זמן ההחלמה? האם הכאבים חריגים? ושאלה נוספת, האם ניתן לאחר הטיפול שעברתי, לבקר במקומות כמו ים המלח או במרחצאות בטמפרטורה גבוהה ובמרחצאות מי גופרית? תודה רבה

קיים בלבול גדול בשאלה. 1. מטרת הטיפול בורידים איננו לפתוח ורידים. המטרה הפוכה - לסגור את הורידים הלא תקינים. 2. טיפול בלייזר - איננו הזרקת קצף. זהו טיפול חד-פעמי המתבצע בחדר ניתוח, בהרדמה מקומית. הוריד הראשי השטחי נסגר ע"י הלייזר. 3. הזרקת קצף היא פעולה המתבצעת במשרד וכוללת מספר טיפולים בממוצע 3-5. בפעולה מוזרק קצף לתוך הורידים תחת הכוונה של אולטרא-סאונד. גם כאן המטרה סגירת הורידים הלא-תקינים. 4. זמן ההחלמה הכולל היעלמות כאב הוא משתנה. הוא אינדיבידואלי. לטיפול שתי תוצאות. הראשונה המהירה - שיפור בתלונות התפקודיות. השניה שלוקחת מספר חודשים כוללת היעלמות הגושים ושיפור אסטטי. 5. בעקרון ניתן לבצע כל פעילות. בעיקר אם בדיקת אולטרא-סאונד הורידים תקינה. יתכן ולאחר חשיפה לחום הרגל תהיה יותר אדומה. זה ממצא אסטטי שחולף.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים