בצקות ברגלים לגבר ממין זכר

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

27/12/2012 | 17:12 | מאת: י.ס

מה ניתן לעשות נגד בצקת בגפיים התחתונות כאשר כ ו ו ו ל הפרמטרים תקינים. אני בן 61 , "סובל" מזה כבר כמה שנים. (זה לא מציק ממש, רק נראה רע, אבל בטח בעתיד זה יתדרדר כי כמה אפשר...), לא זקוק לכדורים נגד שום דבר, בלי סוכר, לחץ דם ושאר מרעין בישין. הגרב האלסטית נראית לי פתרון של כוסות רוח למת . זה לא פתרון אמיתי לשסתומים מחזירים דפוקים ברגליים. היש איזה פתרון מהותי יותר ??

א) גבר הוא תמיד זכר. אלא אם כוותך לביטוי גבר-גבר. ב) לנפיחות ברגליים יש סיבות רבות מאוד למשל - הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, בעיות לבבית, כליתיות, תרופות מסוימות, בעיות ורידים, לימפה וגם חוסר פעילות גופנית. ג) "שסתומים פגומים" - זו בעיה ורידית רפואית שצריך להוכיחה בדופלקס ורידים. ד) גרביים אלסטיים מלווים בהליכה מרובה ובעיקר הנעת הרגליים בעת עמידה או ישיבה ממושכת הוא בהחלט טיפול מקובל. ה) לכל הטיפולים הפולשניים או זעיר-פולשניים ישנם תופעות לוואי. ו) מכל הנ"ל - אין מרשם קסם ! צריך בדיקה רפואית מסודרת, בדיקות עזר לפי הצורך ורק אז ניתן לדון על טיפול אפשרי.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים