ורידים ברגליים - האם תורשתי ומה הטיפול

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

18/04/2016 | 10:02 | מאת: אילנה

הי פרופ', בת כ 50 והתחלתי בחודשים האחרונים לראות את סימני הורידים ברגליים ובעיקר ברגלי הימנית. יכול להיות שזה תורשתי? אימי סבלה שנים ארוכות מורידים בולטים ברגליים. במצב שכזה היית ממליץ לטפל בשלב מוקדם ועל איזה טיפול היית ממליץ? למעט סוכרת לא סובלת משום בעיה רפואית. אשמח להכוונתך, אילנה

הסיבות לדליות ורידים בנשים הן: תורשה והריונות. השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית ומאמץ פיזי קשה מחמירים. הסיבה לטיפול הינה הפגיעה באיכות החיים: נפיחות, גרד, כאב ורגל כבדה ועייפה. בכדי להחליט על טיפול וסוגו יש להבדק ע"י כירורג כלי דם ולבצע דופלקס ורידים ברגליים. יש מספר אפשרויות שמותאמות למטופל/ת לפי הבדיקה והממצאים.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים