פגמינטציה

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

11/02/2016 | 10:09 | מאת: עדי

שלום אני בסוף חודש תשיעי, עברתי ניתוח קיטור לפני 8 חודשים, ועדיין קיים כתם חום גדול על הרגל בעקבות הניתוח. האם יעבור? מתי? והאם ההריון גורם להחלמה איטית? ואחרי לידה אולי האיזור יתרפא יותר מהר? (חשוב לי להדגיש שאני משתמשת בגרביים אלסטיות לאורך כל תקופת ההריון) תודה עדי

11/02/2016 | 10:34 | מאת: עדי

זה פיגמנטציה או כוויה בגלל חום הקיטור? ואם זה כוויה זה לא יעבור?

פיגמנטציה יכולה להיות ממספר רב של סיבות. במקרה שלך רלוונטי - דליות ורידים, טיפול בורידים והריון. דליות ורידים גורמות לפיגמנטציה וגם הטיפול בהן עלול לגרום לפיגמנטציה. כאשר דופן הוריד נמתחת (בשל קוטרו הרחב של הוריד בשל דליות, או קוטרו הרחב והנוקשה לאחר טיפול) קיימת "דליפה" של מרכיבי דם - ברזל השוקע בעור. בכ-95% מהאוכלוסיה חולף בתוך כשנה בתהליך איטי של הבהרה. בבעלי עור בהיר למשל, התהליך מהיר יותר.

12/02/2016 | 11:15 | מאת: עדי

לא היה לי דליות או ורידים. אלא אי ספיקה ורדית. בכל מקרה לא ראיתי באיזור הזה וריד כלשהו לפני הניתוח. זה יכול להיות גם כוויה מחום הקיטור? אז ההריון מעקב את הריפוי? ודרך אגב, אני קצת כהת עור. תודה

אי ספיקה ורידית מאובחנת בבדיקת דופלקס ורידים. תוצאתה - ולפעמים - לאחר זמן (אפילו רב) היא ורידים הנראים כלפי חוץ (דליות). זו לא כוויה ! הריון גורם לגודש ניכר של הורידים בשל 25-40% יותר דם ולחץ (הגורם להפרעה בניקוז הדם) על ורידי הרגליים והאגן על ידי הרחם הגדול.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים