בהונות רגליים סגולות בתקופת החורף והקור

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

10/12/2012 | 21:35 | מאת: (גב') א.מ.ל

שלום מזה זמן רב (כך שזו לא תופעה שקשורה דווקא לגילי) אני סובלת בתקופת הסתו והחורף מבהונות סגולים במיוחד בשעות אחר הצהריים והערב. לפעמים יש איבוד תחושה וכן מעין כוויות קור (כמו עקיצות אדומות ואיזור מגרד לאורך זמן שיכול לנוע בין ימים לחודשים על פי הטמפרטורות ומידת הקור). רופאת המשפחה שלחה אותי לסריקת כלי דם פריפריאליים (אולטרה סאונד) של העורקים והכל נראה תקין. יש לנו במשפחה וכן לי בעיות של ורידים ועבר של ניתוח לתיקון או הקלה בדליות אבל התופעה חוזרת כולל הכאבים. 1) האם אכן הבעייה עם הבהונות יכולה להיות קשורה לראומטיזם? רופאת המשפחה שלחה אותי להיבדק על יד ראומטולוג אלא שכף רגלי חבושה לאחר ניתוח אורטופדי או שאולי זו בעייה של ורידים. 2) אם הדבר קשור לכלי דם פריפריאליים בכפות הרגליים מהן הבדיקות על מנת לאשר זאת, האם ניתן להקל, לעזור. לצמצם את התופעה? לאחר רחצה בערב לפני השינה במים חמים מאד התופעה נעלמת ואני חייבת להיכנס למיטה אחרת אם שוב יהיה לי קר בכפות הרגליים הבהונות יחזרו להיות סגולות. בברכה ובתודה מראש גב' א.מ.ל גן יבנה

בגופנו ישנן שתי מערכות שונות לחלוטין מבחינת התופעות הנגרמות. המערכת העורקית המזרימה דם מן הלב לכל איברי הגוף והמערכת הורידית (מערכת כפולה ברגל) המנקזת את הדם. הבדיקה כוללת יעוץ כלי דם, בדיקה גופנית וכן בדיקת דופלר (לעורקים) ודופלקס לורידים). ספציפית התופעה יכולה בהחלט להיות בעיה ראומטולוגית. תתכן גם בעיה בגב ע"י שפעול עיצבי.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים