נפיחות לאחר הזרקת חומר לטיפול בנימים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

24/11/2018 | 19:30 | מאת: יאלי

אמא שלי החלה טיפול בהזרקות (לא קצף) בשוקיים לטיפול בנימים בולטים. לאחר מס' טיפולים החלה נפיחות ברגל, שלא עוברת כבר חודשיים וחצי. האם זה תקין? מה ניתן לעשות?

ממליץ לפנות לרופא המטפל ולבצע בדיקת דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים ברגליים.

22/12/2018 | 16:20 | מאת: יאלי

בהמלצתך נעשתה בדיקת דופלקס. תוצאת הבדיקה היא שברגל שמאל ישנה אי ספיקה קשה בספנה הקצרה וללא אי ספיקה בספנה הארוכה. שאלתי- האם יש לכך טיפול? והאם ניתן להמשיך בהזרקות ברגל זו? תודה רבה

סביר מאוד שסיבת הנפיחות הינה הבעיה בספנה הקטנה. טיפול אפשרי - א) הליכה מרובה הקפדה על הנעת רגליים בישיבה ממושכת וגרב אלסטית (טיפול מיכני או שמרני). ב) טיפול בהזרקת קצף תחת US ג) ניתוח זעיר פולשני בגלי רדיו או לייזר

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים