דליות חזרו - האם רצוי לנתח?

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

04/07/2018 | 02:08 | מאת: איתי

שלום לפני חמש שנים עבדתי ניתוח אנדולייזר בשתי הרגליים. בינתיים עברתי לקליפורניה והיום אני שוב רואה דליות בולטות. הרופא המקומי אמר שזו תופעה ידועה ואין חובה לטפל בזה. יתר על כן אם ארצה לטפל זהו ניתוח בהרדמה ולא ניתן לעשות אנדולייזר בפעם השניה שכן מדובר במערכת שונה. ברור לי שקשה לאבחן בלי לבדוק - אבל אני בחוץ לארץ ואשמח לדעת אם זה נשמע הגיוני או משהו שעקום במערכת הבריאות האמריקאית. תודה!

הישנות לאחר ניתוח בלייזר עלולה להופיע בכ-10-15% מהמיקרים. ההישנות איננה בציר הראשי השטחי אלא בענפים. טיפולים אפשריים - רק לאחר ביצוע דופלקס ורידים - ניתוח בקיטור (די דומה לליזר), הזרקת קצף (סדרה של מספר טיפולים) וניתוח תלישה מקומי Phlebectomy

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים