CHOLESTEATOMA.

דיון מתוך פורום  טיפולי אוזון

07/08/2015 | 11:54 | מאת: אלי

שלום רב, אני בן 30. בריא בד"כ. לפני כשלושה שבועות היו לי כאבי תופת באוזן שמאל. האבחנה הייתה דלקת אוזניים חיצונית. לקחתי טיפול. לאחר שבועיים אני גם בבוקר והכרית בדם. והפרשות של דם. מהאוזן. הלחתי ישר לבית חולים שטפו לי עם מי חמצן ולא ראו כלום. חזרתי לביקורת והאבחנה היא: אוזן שמאלית תהליך כרוני. תופית מעובה ואדומה. קרע קטן. מתחת לקרע נראת כולסטאטומה. עשיתי סיטי ואילו התוצאות: אוזן שמאל- מלאות רקמתיתבגודל 7 מ"מ אשר תופס SCUTU, עצמות השמע, תופית. חשש להרס של ה. SCUTUM תמונה רנטגנית של CHOLESTEATOMA. מלאות במספר תאים המסטואיד. מבנה האוזן הפנימית, כולל תעלות השמע הפנימיות הודגמו תקינים. לא הודגמה פתולוגיה בזוויות צרבלו-פונטיניות. התעבות של רירית בסינוסים המקסילרים בשני הצדדים. אסימטריה ומלאות רקמתית בנאזופרינקס משמאל. סיכום: שינויים באוזן השמאלי כמתואר.

07/08/2015 | 16:07 | מאת: ד"ר איל עטיאס

שבת שלום! אפשר להפגש לייעוץ, לעבור על ההדמיות השונות והמלצות מומחים. ולאחר מכן לבחון ביחד אפשרויות טיפוליות. ניתן ליצור איתי קשר דרך המרפאה: 0642191265

07/08/2015 | 16:50 | מאת: אלי

אבל האבחנה נכונה זה כולסטאטומה?

07/08/2015 | 17:39 | מאת: ד"ר איל עטיאס

שבת שלום, לשאלתך האם זו כולסטאטומה? את התשובה צריך לקבל ממומחה בא.א.ג (אף אוזן וגרון), ומפענוח ה CT. נראה שטיפול כירורגי שיסיר את כל התהליך, יכול להביא לריפוי מלא ולמנוע חזרה בעתיד. מדובר בתהליך גידולי שאינו ממאיר, אך דורש התייחסות בעיקר כירורגית במטרה להסירו באופן מלא, כדי למנוע חזרתו. רפואה שלמה ד"ר איל עטיאס

מנהל פורום טיפולי אוזון