גיל המעבר והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

10/02/2013 | 19:48 | מאת: ניני

שלום ד"ר אני בת 50.אחרי סרטן השד,ניתוח,כימו,הוצאת שחלות,הסרת שדיים ושיחזור במקום. כל הטיפולים והניתוחים עברו עלי בקלות יחסית. מצב רוח טוב. ממשיכים הלאה ומקווים לטוב. בתקופת הכימו בהמלצת הצוות ישנתי עם לוריון 1 מ"ג כל לילה. שינה טובה. הבעיות התחילו אחרי הוצאת השחלות. אין לי בעיה להירדם. אבל אני מתעוררת המון פעמים והמון פעמים לא מצליחה להירדם מחדש. מה היית ממליצה לי לקחת? שבתי ללוריון אך אני מפחדת להתמכר לו. האם זה אופייני לגיל המעבר? אני סובלת גם מאוד מיובש בפה במהלך השינה שניראה לי שמעיר אותי. הורמונים בשל סוג הסרטן-לא בא בחשבון. תודה רבה

10/02/2013 | 19:54 | מאת: ניני

שכחתי לציין שאני לוקחת טמוקסיפן. תרופה זו בלבד. תודה רבה

לעיתים תרופה נוגדת חרדה כמו ציפראלקס/ציפראמיל וכדומה עוזרות לתסמיני גיל מעבר לרבות גלי חום באם ישנן. הרגישי בטוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות