בדיקת שינה ביתית לשלילת דום חסימה נשימתי

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

25/11/2016 | 16:05 | מאת: שמואל

שלום באיזה אופן בדיקת שינה ביתית בודקת אפשרות לדום נשימה בשינה? לפי רמות הסטורציה? באם מישהו סובל באופן כללי מרמות סטורציה נמוכות(משתנות), איך הבדיקה תגלה האם הירידה ברמות הסטורציה היא בגלל המצב שלו או תוצאה של דום נשימה חסימתי? יש בכלל טעם בבדיקה כזו למי שרמות הסטורציות שלו אינן תקינות? (בפרט אם זה נעשה כחלק מבירור הסיבה לרמות הסטורציה הנמוכות). מה גם שבבדיקת שינה אין רישום מוחי, כך שלא ניתן לדעת בבירור מתי האדם היה בזמן שינה ומתי היה ער. תודה

שלום רב, אכן ,בדיקה ביתית אינה יכולה להפריד בין שלבי שינה שונים אך בהנחה שאדם סובל מהפרעת נשימה בשינה שתתגלה בעזרת המכשיר, ראשית מבחינה טיפולית, פחות חשוב שלב השינה, ושנית ההנחה היא כי בעירות אין לו הפרעות נשימה מאחר והיינו רואים זאת ללא בדיקה, ושלישית יש את דיווח הנבדק לגבי שנתו. היתרון בבדיקה שכזו הוא כי היא נערכת בתנאים הביתיים שאופטימלים יותר עבורו. ולא , לא רק סטורציות נמדדות ברוב המכשירים הביתיים (ירידה בסטורציה אינה מעידה בהכרח רק על דום נשימה בשינה), ישנם פרמטרים נוספים הנבדקים בבדיקה הביתית. יום טוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות