לא מסוגל להירדם בשכיבה על הגב

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/11/2016 | 01:28 | מאת: יוני

שלום בן 40, יש לי עודף משקל. ואני נוחר בלילה. לפני כשנתיים עשיתי בדיקת שינה, ונאמר לי שאין לי דום נשימה בשינה. אני רגיל לישון על הצד. אך גם אם אני רוצה לישון על הגב אני לא יכול. איך שאני מתחיל לנמנם/להירדם משהו נסתם ואני מרגיש שאני נחנק. מה יכולה להיות הסיבה? אפשר לדעת היכן החסימה? זה יכול לנבוע מסיבות אחרות? הרי גם אלו שסובלים מדום נשימה בשינה, עדיין מצליחים להרדם ולנשום ברוב הזמן על אף החסימה. ואני אף פעם לא מצליח להתחיל לישון כשאני על הגב. תודה

שלום, הפרעות נשימה לרוב, בולטות יותר בשכיבה על הגב. יתכן ובאופן כללי אין הפרעות נשימה בשינה אך בשכיבה על הגב כן, לעיתים לשון עבה, חיך רך מעובה ועוד. אז כדאי לבדוק שוב את תפקודי הנשימה בשינה, וכן, להמנע מלישון על הגב כדבר ראשון. יום טוב ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות