בדיקת שינה ביתית האם מהימנה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

21/03/2016 | 14:48 | מאת: לילי

בת 56 .בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו ומאוזנת.יש לי קשיי הרדמות ובגלל תלונה של בעלי על נחירות מצידי עם זאת ,הוא לא שם לב ,שיש לי תחושת חנק .בנוסף יש לי MVP קל גבולי ובבדיקת אקו כבר שמונה שנים מצויין שיש לי לחץ ריאתי מוגבר קל ,שלא משתנה . .אני מתלוננת על עייפות וחוסר ריכוז במשך היום. נגשתי לא.א.ג ,שפרט לסטייה במחיצת האף ,שלדעתו לא מצדיקה נחירות, הוא לא מצא שיש בעיה חסימתית ונשלחתי על ידי רופא אף אוזן גרון לבדיקת שינה.הבדיקה שעשיתי הינה ביתית .קבלתי מכשיר לבדיקת שינה והתחברתי אליו בלילה. לא הצלחתי להרדם טוב (אני רגילה לישון על הבטן ופה היתה בעיה עם זה),קמתי לשרותים מהלחץ כמה פמים ולהערכתי ישנתי רצוף אולי מאחת עשרה עד שתים עשרה וחצי ובבוקר מרבע לחמש עד שש ורבע. בזמן שבין לבין שכבתי במיטה בלי להרדם . שאלתי היא, 1)האם זה מה שתארתי לגבי מהלך הבדיקה שלי, עדיין מהווה אינדיקציה מספקת ,אם יש לי דום נשימה?, 2) האם זה שקמתי מ'ס פעמים לשרותים מפריע או מטעה לגבי פענוח התוצאה? האם בדיקת שינה ביתית בכלל משקפת מספיק ,אם יש דום נשימה? המון תודה על העזרה!!

שלום, נדרשים לפחות 3 שעות שינה על מנת להפיק תוצאה אמינה. קימה לשירותים הנה חלק מתסמינים שיכולים להיות להפרעת נשימה בשינה (שתסמין אחר שלה הוא נחירות). הייתי מבדילה בין קשיי ההרדמות שלך לבין הנחירות ותחושת השינה הלא מרעננת והעייפות ומציעה ראשית לבדוק תפקודי בלוטת תריס , שנית לחזור על בדיקת תפקודי הנשימה בשינה ושלישית להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי קשיי ההרדמות. שימי לב כי אנו מתייחסים לקשיי הרדמות שהם למעלה מחצי שעה וקורים לפחות שלשה חודשים ולפחות שלש פעמים בשבוע. הרגישי בטוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות