קושי רב לקום בבוקר

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

20/01/2013 | 21:29 | מאת: נינה

הי אני בת 42, מאז ומתמיד היה לי קשה לקום בבוקר, אבל במאבק עם עצמי תמיד הצלחתי להתעורר כשצריך. בחודשים האחרונים אני לא מצליחה להקים את עצמי לפני שמונה בבוקר, ללא קשר למספר שעות השינה שלי. אם אני מנסה מוקדם יותר, אפילו בשבע, אני ממש מנקרת תוך כדי נסיון להתארגן, שלוקח המון זמן בגלל ישנוניות רבה. אשמח לשמוע האם התופעה מוכרת וכן כיצד מומלץ לטפל בנושא. בתודה נינה

שלום, ככלל איננו רואים התעוררות בשעה 0800 כבעייתית אלא בתלות בשעת ההרדמות. יכולת ההרדמות ושעתה היא קובעת לזמן ההתעוררות. האם מדובר בשעון דחוי בו גם קשה להרדם וגם להתעורר או שמדובר ביקיצה מוקדמת גם אם נרדמת מאוחר מאוד ואז אכן נשאלת השאלה מדוע בברכה ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות