הליכה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/09/2015 | 12:54 | מאת: א

שלום, רציתי לברר עד כמה התופעה מדאיגה וניתנת בכלל לטיפול. מדובר בבן 19 שמאז ילדותו ארעו מקרים של הליכה מתוך שינה. אחת למספר חודשים, כאשר לפעמים בבוקר הוא זוכר ומספר. בד"כ מתעורר, הולך מעט בבית וחוזר למיטה. מה שמדאיג אותנו, ההורים, שלאחר שהתגייס זה קרה לו פעם אחת בצבא, בעת אימון בשטח. תנאי השינה שם מן הסתם לא היו אידיאלים, הוא היה עייף ובתקופה מתוחה. הוא זכר את זה והתעורר כשניסה לחזור לישון באוהל אחר. כיצד מטפלים בתופעה? מה ניתן לעשות? אלו השלכות יש לכך על שירות צבאי? מדובר בחייל שמשתייך למסלול איכותי בצבא ולא היינו רוצים שהדבר יפגע בשירותו.

הליכה מתוך שינה הינה חלק מקבוצת התנהגויות אוטומטיות בשינה המכונות פראסמוניות. אינן מסוכנות (אלא אם תקרה למשל חברלה בעת ההליכה). הן מתחילות בשנות נעורים והולכות ודועכות עם הזמן . מה שעלול לעורר אותן זה חסך שינה ו/תקופות מתח ובאלה יש לטפל ולהקפיד על 7-8 שעות שינה בלילה. אם קרו אירועים שכאלה בשנה האחרונה הרי זה גם מלווה בפרופיל רפואי במידה ותדווחו. לשם כך עליכם להגיע לרופא שינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות