בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

07/07/2015 | 00:13 | מאת: א

שלום רב. יש לי הרבה בעיות שינה. לפעמים ובלי שום סיבה נראית לעין, אני לא מצליחה לעצום עין לרגע במשך כל הלילה! כמובן שלמחרת התפקוד קשה. פעם, לפני כמה שנים לא הייתי נרדמת כל לילה לפני חמש בבוקר. עכשיו המצב השתפר, אני מצליחה להרדם בשתיים שלוש ולקום ללא עייפות בסביבות 7-8. יש לי בעיות בריאות וכן השמנה שנוצרה מתת פעילות בלוטת התריס. התופעה שדברתי עליה, שלפעמים אני לא מצליחה לעצום עין בלילה, (לא לחוצה או משהו כזה) ממה היא יכולה להיות?זה יכול לקרות מתת פעילות של בלוטת התריס?

שלום, לדעתי תת תפקוד של בלוטת התריס יגרום לישנוניות יתר ולא לעוררות יתר. זו יכולה להגרם ,אגב, מיתר תפקוד של הבלוטה אם ,למשל את נוטלת מנון גבוה מדי של האלטרוקסין או דומהו. כדאי לבצע בדיקת דם לרמת תפקודי בלוטת תריס. אך יתכן ובעיית השינה אינה קשורה כלל לבלוטה אלא לשעון ביולוגי מוסט בגופך. כדאי להתייעץ עם רופא שינה באופן אישי על מנת לברר את הסיבה המדוייקת או ,להחליט על המשך בדיקות. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות