התעוררות לילית

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

29/03/2015 | 06:32 | מאת: אני

נרדמת בתחילת הלילה בלי בעיה אבל אחרי כשעתיים שינה "מגלה" שאני ערה. לא התעוררות איטית, אלא פתאום הראש עובד במקום לישון ובהפתעה אני מיד ערה וערנית ללא שום סיבה. המוח מתחיל לחשוב על כל מיני דברים - לא דכאונים או שאמורים להטריד במיוחד אבל לא נח וזה מפריע לחזור לישון לעיתים סתם שוכבת במיטה כמה שעות או עוברת לסלון ולעיתים בסוף חוזרת שוב לישון עוד איזה שעה עד הבוקר. אם מצליחה לחזור לישון אז בבוקר ההתעוררת יותר איטית ונעימה אבל יוצא שאני ישנה רק איזה 3-4 שעות בלילה ולא רציף. מתפקדת ועובדת אבל מרגישה בכלל יותר לחוצה ועם רצון עז לשוקולד ומתוק. מה ניתן לעשות למנוע את ההתעוררות הלילית? נמשך כבר כמה חודשים, יותר גרוע סביב הביוץ ולפני מחזור (יותר קשה לחזור לישון) אבל הבעיה היא כאילו לאורך כל החודש.

זה התאור המדוייק כפי שתארת זאת, רמת עוררות גבוהה , למרות עייפות הגוף, תוך מחשבות טורדות שלעיתים הופכות להיות כאלה שתוכנן סביב השינה. הטיפול האופטמלי הוא סוג של טיפול פסכולוגי הנקרא טיפול התנהגותי קוגנטיבי המכוון לנדודי שינה ומשכו בין 6-12 פגישות לרוב. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות