כדור שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/01/2015 | 21:23 | מאת: YONI

הי יש לי שאלה, קצת מביכה על מה יצא קצפם של כדורי שינה? אני בן 35 ומשתמש בכדורי שינה הרבה זמן,אפשר לדעת אם בונדרמין נחשב כדור הכי "חלש" מבחינה כימית?מה עושה למשל בונדרמין על המוח ?יש סכנות לטוח ארוך? הבנתי מרופא המשפחה שהעיקר זה לא להעלות מינון, האם ברגע שאני משתמש כל השנים רק ב1/3 כדור זה בטוח.? כאילו אני ישן טוב עם זה אבל למצוא את עצמי בגיל 50 עם איזה "קראכצן" לא בא לי..

אני מסכימה שקצפנו על כדורי השינה מוגזם ובהתוויה הנכונה ולפרק זמן נדרש הם בהחלט מתאימים , יעילים ומומלצים . הבעיה היא בחוסר אבחון נכון של בעיית השינה. ואתה ,אולי הדוגמא לכך-מדוע למשל בחור צעיר בגיל 35 נזקק לכדורי שינה זה תקופה ארוכה? אולי בעצם לא מטפלים בבעיה אלא בסימפטומם? אולי מדובר בהפרעה אחרת שיש לטפל בה ולאוו דווקא בכדור שינה. אין לשכוח כי כלל כדורי השינה, מי באופן אטי יותר ומי באופן מהיר יותר מביאים לסבילות -כלומר נדרש , עם הזמן להעלות מנון על מנת להשיג אותו אפקט. וכמובן תופעות לוואי קיימות לכל כדור כך שגם לכדורי שינה. אז אכן ה"קצף" גדול מדי אבל גם ה"יד הקלה על ההדק" בשמוש קלה מדי. מקווה שהארתי ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות