בעיית שינה חריפה ונדירה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

12/12/2014 | 10:28 | מאת: בן 28

כבר 8 חודשים השינה שלי מועטה ולא תקינה, יש גם יותר קושי להירדם אבל הבעיה הכי גדולה היא אי יכולת לישון יותר מ4-5 שעות בלילה במקרה הטוב, הבעיה היא שהשינה גורמת לכאבים ותחושות של חוסר נוחות בגוף, במיוחד אם אני מנסה לחזור לישון אחרי שכבר ישנתי 4-5 שעות, זה מרגיש כאילו הגוף לא רוצה להגיע למצב שינה ומתנגד לניסיון שלי לישון, נוצר לי תחושות לחץ ואי נוחות מעיקה בגוף, כאבים בצוואר, סימנים אדומים בכפות הידיים וקושי להזיז את האצבעות, אני תמיד נכשל לחזור לישון גם אם אני מנסה מאה שעות תוך כדי התעלמות מההרגשה שכאילו הגוף מתנגד לישון ויוצר תופעות מעיקות... לא הצלחתי למצוא בשום מקום אזכור למשהו דומה כמו שלי, האם יש תקדים למקרה כמו שלי? איך אפשר להסביר בעיה כמו שלי שהגוף נלחם בי כדי לא לישון? האם כדור כמו אלטרולט לפני השינה יכול להתאים לי?

14/12/2014 | 10:57 | מאת: אדם

הלוואי שלי הייתה את הבעיה שלך !!! אני לא ישן בכלל אולי 10 דק' כבר 3 שנים בגלל שהיו לי בעיות שינה והגוף התרגל לזה בלילה אהתחלתי בגלל זה לפרכס ושום כדור לא משפיע עליי. תפסיק להתבכיין אתה במצב טוב(סליחה שאני ככה נסער פשוט תדע שהמצב שלך טוב ) המצב שלי הוא נדיר!!!

14/12/2014 | 17:11 | מאת: בן 28

זה לא רק חוסר שינה אצלי, גם המעט שאני יושן זה כאילו המוח יושן אבל הגוף ער ולא נח, אני מתעורר לפעמים עם תחושה של תוהו ובוהו בגוף, אני כבר כמעט שנה לא מתפקד בכלל, לא יכול לעבוד ולא כלום, כאבים ותחושות מזעזעות ומעיקות בגוף במהלך היום, אני כבר כמעט שנה לא יכול לחיות, סובל גיהנום ומחזיק את עצמי לא להתאבד, יש לי סבל ותופעות כל כך מעיקות במהלך היום, רוב הזמן אני לא מסוגל לעשות פעולות פשוטות כמו לעבוד במחשב כי קצת לאמץ את המחשבה והריכוז מחמירים את הסבל... אני לא יודע מה יש לי ואם הכל קשור לבעיית שינה, הכל למעשה התחיל לפני 10 חודש אחרי מקרה פתאומי של כמעט עצירת שתן, לילה אחד שקמתי ופתאום לא הצלחתי להשתין וכמעט התעלפתי, מאז יש לי בעיות השתנה, כנראה יש לי היצרות בשופכה

ונראה, על פניו כי בכך מדובר. בוודאי שאיני ממליצה על תרופות דרך הפואום , בוודאי שלא מבלי להכיר את האדם. אך כדאי מאוד לגשת לנאורולוג/רופא שינה/ רופא משפחה כדי לברר לעומק את האבחנה המבדלת ולטפל בהתאם. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות