אפשרויות של אף אוזן גרון לדום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/12/2014 | 20:50 | מאת: דניאל

שלום רב אצל אבי גילו דום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית. והמליצו לו לפנות לרופא אף אוזן גרון להתייעצות. לא המליצו משום מה על CPAP. שאלתי היא מהם האפשרויות הניתוחיות או אחרות בתחום של אף אוזן גרון ומה האפקטיביות שלהם לאורך זמן? מה היעילות של טיפול בגלי רדיו או גלי לייזר וכדומה? בתודה

לקרוא כי לא הומלצו לאביך אפשרויות אחרות לטיפול מכירורגיה. איני רופאת אאג ולכן לא אוכל להסביר בפרטרוט את סוגי הניתוחים הקיימים. אנחנו, רופאי השינה במכוני השינה של אסותא איננו ממליצים על הטיפול הכירורגי כאופציה ראשונה מאחר וישנן ת.ל. ויש סיכון לחזרת התסמינים. האפשרויות האחרות שתיתכנה לטיפול הנן התקן דנטלי-מעין פלטה בהכנה אישית המבוצעת על ידי רופא שיניים ומורכבת בפה רק בלילה או שינה עם מכשיר CPAP . בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות