תחושה של אובדן הכרה תוך כדי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

22/06/2014 | 22:48 | מאת: אנה

שלום רב. מבקשת עזרה או חוות דעת דחוף. לאחרונה התחלתי לחלום מידי פעם שאני מאבדת הכרה או מתעלפת תוך כדי שינה. יצא לי להתעלף כמה פעמים בחיי לכן אני מכירה את התחושה. אני בחורה בת 26, בריאה חוץ ממיגרנות. פעמים מספר חלמתי / הרגשתי את התופעה. התעוררתי בבהלה וחרדה קטנה כי התחושה מלחיצה ומפחידה. זה כאילו שידעתי בוודאות שלא הייתי בהכרה זמן מה וכעת התעוררתי. העניין הוא שזה קורה כשאני ישנה. אתמול קרה דבר דומה רק שעד כה זה היה הכי עוצמתי ומפחיד. חלמתי חלום די מפחיד שאני במקום לא מוכר , באיזשהו בית, וזה לילה. אני ישנה ולידי מיטה נוספת שם ישנה בחורה כלשהי שאני לא מכירה. לפתע (בחלום) התחלתי לדבר מתוך שינה ולזוז. היא נבהלה וניסתה להעיר אותי אך ללא הצלחה. ואז היא ממש נבהלה וקראה לעזרה ושמעתי אותה אומרת שאני לא בהכרה. אח"כ איכשהו קמתי (כל זה בחלום) אבל כשאני עדיין ישנה, סטייל סהרורית. באו שתי נשים אחרות ושמעתי אותן צועקות "היא לא בהכרה" ואני אומרת להן "אני לא בהכרה", כשטכנית אני זזה ומדברת אבל מתוך שינה / ללא הכרה. אח"כ איכשהו החלטתי להטיח את עצמי בדלת מעץ שהייתה במקום. זה כאילו המוח הורה לגוף מה לעשות בלי שיש לי שליטה על כך. התעוררתי מפוחדת ובחרדה. הדלקתי אור ולקח לי כמה שעות להירגע בבית ולהירדם שוב. כשהתעוררתי הייתי ערה אבל עברו כמה שניות עד שהצלחתי להזיז את הגוף שכאילו עדיין ישן והתעורר בדיליי. אני חושדת שאולי קרתה לי טראומה כלשהי שהדחקתי וכעת זה מתבטא בתת מודע? או אולי אני באמת מאבדת הכרה כשאני ישנה וזה גורם לי לסיוטים? ולמה זה קורה? זה מפחיד אותי מאוד. אשמח לעזרה כאמור, או חוות דעת.

חלומות מפחידים לעיתים נוטלים מאיתנו אנרגיה, עלולים להעירנו בבעתה . ככל הנראה יש להם סיבה אך הדרך היחידה לפתור ולבדוק את סיבת התוכן המפחיד היא במהלך טיפול פסיכותרפאי. במידה והחלומות מביאים להתעוררויות עם התקפי פאניקה (בעירות לא כחלק מהחלום) כדאי לשקול טיפול בהתקפי החרדה הנל. לשם כך כדאי להתייעץ עם רופא משפחה/פסיכיאטר/ רופא שינה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות