סינדרום עייפות כרונית Cfs

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

12/02/2014 | 19:01 | מאת: מלי

שלום, ילדה שלי בת 16 סובלת יותר משנה בעייפות כרונית, לומדת בכיתה י וחוזרת מבית ספר מחוסלת, לא מסוגלת עפילו לדבר מרוב שאין לה כוח ונופלת לישון. התנהגותה השתנה במשך התקופה והיא יותר עצבנית וחסרת סבלנות, כל הזמן עייפה, בבוקר קמה בלי אנרגיה וקושי אוכלת. ארוחת צהרים ובערב אוכלת טוב. היא לומדת המון, היא ילדה אחראית עם רצון להצליח, אבל כתוצאה מעייפות כרונית, גם בבית ספר הישגים הדרדרו והיא מפספסת דברים , לא מרוכזת , חלשה, יש סימני אפטיה ושינוי מצב רוח קיצוניים,לפעמים גם בעיות להירדם בלילה. בדיקות דם שלה תקינים ובמסגרת נורמה. בעבר לפני 3 שנים עברה מחלת הנשיקה ומאז שמתי לב, התחילו הבעיות. מה עלי לעשות. רופאת משפחה לא מצאה בעיה והפנתה להתייעצות בקשר לבעיות שינה. נוירולוג נתן כל מיני תרופות להרגעה, לשינה, אבל לא חל שיפור, להפך היו סחרחורות והספקנו טיפול תרופתי. למי לפנות ואיזה בדיקות יש לעשות כדי לדעת האם זה cfs

האם אכן תסמונת העייפות הכרונית - חובה להתייעץ מיידית עם רופא משפחה בשאלה מדובר בדיכאון ולטפל בהקדם. כדאי להתייעץ בדחיפות עם רופא המשפחה . האם אכן מדובר בהפרעת שינה הגורמת לעייפת או בדיכאון המביא גם לקשיי שינה וגם לתחושת עייפות ואפטיה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות