סהרוריות אצל נערה בת 13

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

08/01/2014 | 23:28 | מאת: הילה

שלום רב, בשני הלילות האחרונים ביתי, בת 13, התעוררה באמצע הלילה. בלילה הראשון היא נכנסה מתוך שינה לחדר השני, נעלה נעליים ורצתה לצאת מהבית. מנעתי זאת ממנה ברגע האחרון והחזרתי אותה למיטה. אתמול בלילה (לילה שני ברציפות) היא שוב קמה מהמיטה מתוך שינה ויצאה מהבית ורק בנס שמעתי את הדלת נפתחת והחזרתי אותה למיטה. יש לציין מספר דברים: 1. היא אובחנה בגיל שנתיים וחצי עם PDD. היום היא ילדה בתיפקוד נורמטיבי לחלוטין. האם יש קשר? 2. לפני כחודש היא נפלה, קיבלה מכה בראש ובאף ושברה אותו. 3. בנוסף, לפני כשבועיים היה לה חום בעקבות דלקת והיא קיבלה טיפול באוגמנטין. מה לעשות? אני חסרת אונים. תודה!

כפי שתארתי מספר פעמים בפורום זה אנו מדברים על תופעות אוטומטיות שלעיתים נלוות לשינה, אינן פוגמות בה , ואין מסוכנות בהן (למעט תוצאה של נפילה למשל בהליכת לילה) . תופעות אלה שכיחות בגיל הילדות והנעורים בינהן אנו מוצאים דיבור מתוך שינה, אכילת לילה, הליכת לילה, חריקת שיניים ועוד. עם הגיל תדירותן פוחתת. התופעות מחמירות בחסך שינה ו/או בתקופות מתח ולכן כדי לדאוג לשני הפרמטרים הללו על מנת להפחית תדירותן. ולעיניינך הספציפי-ראשית רצוי שתשן בחדר עם חלונות נעולים, מעקה למיטה ומעקה למדרגות אם ישנן בבית. שניתאין קשר למכה שקבלה באף. אם המכה בראש היתה משמעותית ? איני יודעת. אך אם עברה בירור נאורולוגי בעקבות הנפילה הרי שאת יכולה להשאר רגועה.ף ולא אין קשר ידוע לטיפול על ידי אוגמנטין. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות