עזרה בפיענוח גורם ליקיצות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

17/10/2020 | 22:23 | מאת: מישהו

שלום, אני מנסה לפענח מדוע אני קם פעמיים בממוצע באמצע הלילה דבר הפוגם לי בעירנות ובאיכות החיים. ישנן שני סיבות עיקריות שאני לא מצליח להבין מי מהן הגורמת העיקרית לבעיה. קודם כל לעיתים רחוקות בשנת חלום אני מתעורר מסיוט ואני זוכר את החלום אבל זה קורה לעיתים נדירות כך שאני מניח שזאת לא הבעיה. החשש הראשון : שתן קודם כל לפני השינה אני לא שותה (לפחות 3 שעות ) אך לאחר היקיצה יש לי פיפי . ב90% מהמקרים מדובר בשתן דל של 10-15 שניות וב5% מקרים מדובר בלחץ חזק על הבטן של שתן חזק שאני מניח שזה מה שגרם ליקיצה. הסיבה העיקרית בגללה אני חושש שמדובר בשתן היא בגלל שזה קורה לי בשעה קבועה. בדיוק 5 שעות מרגע ההירדמות יש לי יקיצה קבועה, ואז אני חוזר לישון לעוד 2-3 שעות ובזמן הזה לעיתים קרובות יש לי עוד יקיצה. החשש השני : דום נשימה, לעיתים רחוקות שאני קם אני שומע את הנחירה של עצמי כך שאני מניח שזו יכולה להיות אחת מהסיבות, ביצעתי בדיקת מעבדה לפני חודש ולהלן התוצאות: אירועים חריגים תנועות מרובות בשינה וגם בשנת חלום. שינה קטועה. נצפו 21 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 21 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 5 בשעה. הן לוו בירידת חמצן מ98% ל92% בסך הכל שהה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ90%. אירועים חריגים תנועות מרובות בשינה וגם בשנת חלום. שינה קטועה. אבחנה obstructive sleep apnea syndrome קלה מאוד כיצד אני יודע אם לטפל בדבר הזה בעזרת אורולוג או בעזרת מכשיר נשימה? יש לציין שאני בן 33 והבעיה כבר התחילה מגיל 24, הלכתי לאורולוג ואחרי הבדיקות שתן ודם אצלו לא נימצא שום דבר חריג.

שלום, עפי הבדיקה אינך סובל מהפרעות נשימה בשינה. לסיבה להתעוררות למתן שתן בלילה ישנן אחרות. התייעץ עם רופא המשפחה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות