הפרעות שינה במעבדת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

18/06/2020 | 21:00 | מאת: רוני

סיבת הבדיקה: עייפות יומית, קשיי הירדמות ועקיצות מרובות. בבדיקה אקראית שנעשתה לי התקבלו התוצאות הבאות: הנבדק ישן בחדר השינה 4.6 שעות. נרדם תוך 30 דקות וישן ביעילות 66%. שלבי השינה כללו 21 אחוז שנת חלום ו38 שינה עמוקה. במהלך השינה נחר בעוצמה - חלש. נצפו 21 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 21 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 5 בשעה. הן לוו בירידת חמצן מ98% ל92% בסך הכל שהה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ90%. רישום קצב הלב בלי הפרעות. גלי מוח תקין. אירועים חריגים תנועות מרובות בשינה וגם בשנת חלום. שינה קטועה. אבחנה obstructive sleep apnea syndrome קלה מאוד. המלצות להמשך טיפול ינתנו לאחר שיחת סיכום במכון ריאות. אפשר לדעת מה זה אומר? איך הם יכולים לקבוע שיש לי הפרעת שינה אם בדקו פעם אחת? המכשירים שחיברו לי הקשו עליי להירדם. למה לא עושים לפחות 2 בדיקות בשביל לקבוע הבחננ

שלום לך מבדיקה אחת אכן אפשר לאבחן הפרעות בשינה אבל לדעתי הבדיקה שלך מבחינת נשימה תקינה לחלוטין . ולא הייתי מטפלת בדבר. לעומת זאת לגבי התשובה הלא ברורה של : "אירועים חריגים תנועות מרובות בשינה וגם בשנת חלום. שינה קטועה." לזה הייתי מתייחסת במפגש עם רופא השינה ומבררת. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות