כדורי שינה למי שאינו רגיל ליטול אותן

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

06/04/2020 | 17:07 | מאת: טל

בשל רעש עז לאורך הלילות האחרונים מהשכנים שגרים מעליי לא הצלחתי להירדם שלושה לילות רצופים (לכן ישנתי כשעתיים - שלוש שעות בכל פעם בשעות היום). בלילה הרביעי לקחתי מאמי חצי כדור ואבן. נרדמתי בתוך כמה דקות והתעוררתי כעבור שש שעות כאילו קמתי ממוות, אך לאורך היום אני מרגישה תחת נמנום כבד, הראש שלי סחרחר, קשה לי מבחינה קוגניטיבית. אני רגילה לקרוא כל היום מאמרים ולכתוב. היום לא הצלחתי. דעתי מוסחת. כאילו מסך עשן נמצא לי בתוך המוח. ההשפעה משונה כבר למעלה מ12 שעות אחרי שנטלתי את החצי כדור הזה. אבהיר כי מעולם לא לקחתי כדורי שינה. אינני נוטלת כדורים בכלל, משום סוג שהוא, ומצבי הבריאותי תקין. גילי 40. אני רגילה לישון 7-8 שעות בכל לילה ובד"כ לא מתעוררת באמצע הלילה. שאלתי היא - כל עוד הרעש ממשיך ואני לא מסוגלת לישון במצב הזה, מה לעשות? להעדיף נזק שנגרם מחוסר שינה מתמשך, להשלים כמה שעות בימים או עדיף נזק מהשפעת כדורי שינה שבמקור לא נכתבו בשבילי? יש נזק קוגניטיבי לשימוש בכדורי שינה מסוג ואבן עבור מי שאינו נוהג ליטול כדורי שינה או שזה כדור ידידותי? יש לאמי כמה חבילות שהיא מוכנה לתת לי, אבל הכדור משפיע עליי גם בעת הערות. יש כדור שינה אחר אולי שלא פוגע כלל בתפקודי מוח לאורך היממה שאחרי? תודה על עזרתכם!

הסירי דאגה,מכדור או מספר כדורים לא יקרה שום נזק קוגנטיבי לטווח ארוך. אכן ההשפעה " מרשימה "יותר במוח "בתול" מתרופות . מניחה שזה יהיה פחות משפיע אם תזדקקי לפעמים נוספות. ובכל מקרה ניתן להפחית לרבע כדור. שיהיה חג שמח ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות