אני נלחמת בשיתוק שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/03/2020 | 03:55 | מאת: k-f

ב3 שנים האחרונים משהו מוזר מתחיל לקרות לי ונכון לעכשיו שזה קורה לי בתדירות גבוהה וזה מתחיל להיות בלתי נסבל , אז כך אני מתעוררת לא משנה אם בבוקר, באמצע לילה או תכף כשאכנס לישון ,פתאום אני מתעוררת .שומעת קולות ומרגישה שמישהו בחדר אבל זה נראה ממש כמו מציאות אני מנסה לזוז אין ביכולתי לזוז אלא אצבע היד שלי מנסה לפקוח עיניים ולא יכולה מנסה לצרוח לא יוצא לי כלום,ולאט לאט אני לא יכולה לנשום כאילו נשימות קצרות ומהירות (לא יודעת אם זה מהפניקה שאני חווה ) ,אני מזיזה את האצבע נושמת בקושי ובמהירות וככל שאני מורידה בקצב הזזת האצבע אני מרגישה חשמל חזק בגוף שלי מהרגליים עד האוזניים וזה כואב , אני נשבעת בהתחלה ההזיות שיש מישהו היו מפחידות אותי רצח אבל היום כשאני מודעת שאלו רק הזיות אז אני נלחמת ממש כדי להתעורר וזה מתיש אותי ומעיף ,פשוט איך אני מתפטרת מהסיוט הזה. (אחותי שישנה איתי בחדר פעם שמעה אותי ואמרה לי שזה נשמע כמו מישהו אילם שמנסה לצרוח,ובינתיים בפנים הייתי צורחת ונלחמת בשיתוק)

שלום לך, את מתארת שתי תופעות האחת אכן היא שיתוק שינה והשניה-"הלוצינציות היפנוגוגיות" שאלו הם ההזיות שאת רואה /שומעת. הם מופיעים לעיתים בפני עצמם ולעיתים חלק מבעיה יותר נרחבת. בכל מקרה אין מסוכנות אך אני מציעה להגיע לשיחה אצל רופא שינה במעבדת שינה. יתכן ותדרשי לבדיקת שינה נרחבת. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות