שינה מקוטעת ויקיצות ליליות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/06/2019 | 21:16 | מאת: יוהל

שלום. אני בן 46 וסובל תקופה ארוכה משינה מקוטעת ויקיצות ליליות. אני נרדם בדרכ לאחר חצות בקלות רבה, אבל הבעיה היא שאחרי 3-4 שעות אני מתעורר ולא מסוגל לחזור להירדם. למרות שהעינים עייפות המוח כאילו התעורר לחיים ונעשה פעיל. יש לציין שאני בנאדם בריא, עוסק בספורט ואינני סובל ממתחים או דאגות נפשיות. כשהיקיצות קורות אני בדרכ שותה מים או אוכל בננה ואם יש לי מזל אני נרדם רק לפנות בוקר ומתעורר בתשע. למרות זאת אני תמיד קם עייף ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה קמתי רענן. אין לי מושג מה קורה ואני אובד עצות. אין לי גם שום כוונה להתחיל לקחת כדורי שינה. תודה!

שלום לך, ייתכן בהחלט שלא תזדקק לכדורי שינה-השאלה הראשונה היא באם תקדים את שעת השינה, האם תוכל לאסוף משך שעות שינה מספק (6-7 שעות )? או שתתעורר פשוט מוקדם יותר. באם תוכל לצבור את שעות השינה הנל, הרי הפתרון הוא פשוט להקדים את שעת השינה. ולא, על מנת להמנע מטיפול תרופתי, הקפד על כללי "הגיינת שינה" וביהם ,כשאתה מתעורר באמצע הלילה, והשינה לא מגיעה, אל תמתין לה במיטה, ,צא מהחדר ל20 דקות וחזור לאחר מכן, ואם זה ממשיך אז כך גם אתה.... .. קרא ויישם את כללי התנהגות השינה שתמצא ברחבי הסייבר. בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות