התקשות להתעורר בחורף

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

08/03/2019 | 01:58 | מאת: רוני

מדוע בקיץ קל הרבה יותר לקום מהמיטה מאשר בחורף? בחורף גם אחרי שישנתי 9 שעות והתעוררתי ביקיצה טבעית אני מתקשה לקום מהמיטה ולצאת מהשמיכה. קראתי שאחד מהסיבות היא בגלל שאין בחורף שמש ובגלל זה לא מופרש הורמון קורטיזול שאחראי על ההתעוררות משינה ואנחנו נמצאים עדיין במצב של הפרשות מלטונין. האם יש לזה פתרון?

שלום, אכן קיצור שעות האור היא סיבה משמעותית (שלא קשורה ישירות להפרשת קורטיזול אלא מלטונין ). סיבה שניה היא הטמפרטורה. כדאי לדאוג שהחדר יהיה מואר ככל שניתן בשעות הבוקר ומחומם. ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות