מלטונין לטפיול בבעיה סירקדית

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

31/01/2019 | 15:44 | מאת: ליזי

ד"ר לוסטיג שלום, לאחרונה אובחנתי עם DSPD והרופא המליץ לי לקחת מלטונין (3 מ"ג שעתיים לפני שעת השינה הרצויה) כדי לעודד הרדמות בשעה מוקדמת יותר. אני מעוניינת לנסות "הזזה הדרגתית" - לנסות כל פעם להקדים את שעת השינה והקימה בחצי שעה (לא הצלחתי להתרגל לשינוי שהוא בבת אחת), אך אני לא בטוחה מתי עליי לקחת את המלטונין במקרה כזה: האם עליי להקדים את זמן הנטילה בחצי שעה כל פעם, או שלאורך כל התהליך עליי לקחת את הכדור שעתיים לפני שעת השינה הסופית שאני מכוונת אליה? שאלה שניה - האם בשלב כלשהו אוכל להפסיק לקחת כדורי מלטונין? או שהדבר יוביל לכך ששוב אתקשה להרדם מוקדם? תודה רבה, ליזי

שלום ליזי, הדרך ההתנהגותית של הקדמת השעה ( בעצם דחיית עד הגיע השעה הנכונה היא דרך קשה, דורשת הדרכה מבחינת הקצב. לגבי המלטונין, אני מציעה לקחתו כ6 שעות לפני שעת ההרדמות הנוכחית שלך לרוב או הרוב נוטלים אותו בין 2030-2130 בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות