עייפות כרונית

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/10/2013 | 01:49 | מאת: בת 23

שלום, אני סטודנטית בת 23. לאחר ירידה לא רצונית במשקל (שגם ככה לא גבוה) פניתי לרופא המשפחה לבדיקה. רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות דם שתוצאותיהן יצאו תקינות פרט לעודף ברזל. הרופא הסביר שעודף הברזל יכול לנבוע מצריכת ברזל מוגברת בתקופה שלפני בדיקות הדם, ושכנראה זה מה שקרה במקרה שלי. לאחר שהוא שוחח איתי מעט, הוא אמר לי שהוא סובר שאני סובלת מעייפות כרונית. אני עייפה וחלשה כל הזמן, למרות שאני ישנה המון. כואבים לי השרירים והפרקים. המוטיביציה שלי לעשות דברים כל הזמן יורדת, למרות שמלכתחילה היה לי רצון גדול. החיים שלי לא מלאים וזה לא בגלל שאין לי רצון שיהיו כאלה, אלא בגלל שאני חשה כל הזמן בעייפות ובחוסר כוח. אני מרגישה עייפה פיזית שלאט לאט מובילה אותי לעייפות נפשית. אני אדם שאפתן שרוצה לנצל את מה שהחיים מציעים לו, אבל אני לאט לאט מוותרת על דברים בגלל שאני מרגישה שאין לי כוח בגוף. אני לא מצליחה כמו שהייתי רוצה בלימודים, כי אני עייפה ולא מצליחה להתרכז בשיעור וכי אין לי כוח ללמוד למבחנים ואני כל הזמן נרדמת. יוצא שאני מגיעה למבחנים לא מוכנה וזה מאכזב אותי. אני אדם חברותי ואהוב, ואני נאלצת לוותר על בילויים עם חברים בגלל שאני חלשה ועייפה. אין לי כוח אפילו לדברים הקטנים והבסיסיים ביותר במהלך היומיום. אני מרגישה שבגלל המצב הזה אני מפספסת את החיים שלי. הייתי שמחה לשנות את המצב הזה ולהפוך להיות יותר חיונית. אני אציין שאיני עושה פעילות גופנית וכרגע אני שוקלת 45 כשגובהי הוא 1.70. אני לא סובלת מדיכאון או מחרדות. רופא המשפחה כתב לי שני מרשמים - לציפרלקס ולרטלין. אני חוששת לקחת את הכדורים הללו משום שהם אנטי דיכאוניים ואינני כזאת. אני מפחדת לפתח בהם תלות וכשאפסיק את השימוש, או במהלך השימוש, אסבול מדיכאון או מתופעות לוואי אחרות שאינן פשוטות ורצויות. השאלה שלי היא האם גם את מאבחנת את מצבי כעייפות כרונית ואיזו דרך טיפול היית מציעה לי? תודה רבה רבה רבה!!!

שלום, בוודאי שרופאי שינה הנם חלק מצוות הרופאים המאבחנים עייפות כרונית. תאורך יכול להתאים לאבחנה מבדלת בין מספר הפרעות. ללא ספק חוסר המשקל הבולט שלך יכול להיות סיבה או גורם לעייפות. כדאי להתייעץ גם עם פסיכיאטר (למרות שאינך חשה בדיכאו). וגם להגיע למכון שינה. בררי עם עצמך מדוע הפחתת במשקל ואם ההפחתה מכוונת הרי שיש לטפל בכך במהרה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות