ילד בן 10 שחולם חלומות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/08/2018 | 19:58 | מאת: רותם

ילד בן 10 שחולם משהו וממש קם מהמיטה וחי את החלום... מנסה להעיר אותו והוא לא איתי. הוא חולם. מדבר וכועס תוך כדי חלום. ממש כמו מהופנט. קשה להעיר אותו. לוקח כמה דקות להוציא אותו מהמצב הזה. אחר כך הוא לא יודע ולא זוכר כלום ממה שהיה. מה עושים?

התאור שאת מתארת מתאים לאבחנה של "תופעות אוטומטיות של השינה" מכונות "פראסומניות. " . שכיחות בילדים והולכות ויורדות בתדירותן עם הגיל. מה שמחמיר אותן אלו מצבי מתח ו/או חסך שינה. אין מסוכנות בהן, אין צורך להעיר (למרות שלהורים נכמר הלב וזה מרגיע אותם) . מה שכן צריך לעשות זה להגן מפני חבלות אפשריות ויותר-נעילת חלונות, במידה וישנן מדרגות בבית התקנת שער וכו. שנה טובה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות