ארכיטקטורת שינה וזולפידם

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/06/2018 | 19:55 | מאת: דוד

שלום רב רציתי לשאול אם התרופות סטילנוקס ואמביאן CR יכולות לגרום לעייפות ביום שלמחרת על ידי שינוי ארכיטקטורת/מבנה השינה? האם תרופות אלו משנות את מבנה השינה לרעה? בתודה

שלום, התרופות משנות מעט את מבנה השינה אך לא בהכרח זאת הסיבה לעייפות. נסה מנון קטן יותר של התרופה ד"R מיכל לוסטיג

04/06/2018 | 18:23 | מאת: ירון123

עד כמה משמעותי לדעתך שינוי מבנה השינה שגורם זולפידם בהקשר של רמת עירנות ביום למחרת? אצל אנשים בריאים שיטלו התרופה (כאלו עם שינה תקינה מלכתחילה ללא נדודי שינה) התרופה גם משנה מעט את מבנה השינה כך שיהיו פחות עירניים למחרת? האם זה תלוי מינון? הבנתי שבנזודיאזפינים יותר עושים זאת ואילו זולפידם התפרסם בכך שאינו משנה מבנה השינה... בתודה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות