דום נשימה בשינה וסיכונים רפואיים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

29/10/2017 | 20:58 | מאת: עידן

דוקטור שלום, לאחר תקופה ממושכת של עייפות קשה במהלך היום הלכתי להיבדק במעבדת שינה, מצאו לי את הבאים: 36 הפסקות נשימה חסימתיות מלאות (APNES), ו-61 הפסקות נשימה חלקיות (HYPOPNEAS), מדדי החומרי של התסמונת: AHI=23, AI=8.5 הנבדק לא נשם כלל או נשם בצורה חלקית במשך כ-16% מזמן השינה שלו. הנבדק סובל מתסמונת דום נשימה מהסוג החסימתי בדרגת חומרה בינונית, הנבדק סובל מנחירות בדרגת חומרה קשה. - תוכלי להסביר קצת עד כמה חמורה הבעיה שלי והאם היא מחייבת טיפול ב-CPAP? - האם יש סיכונים נוספים מעבר לעייפות בלהמשיך לישון כך ללא טיפול? - הביאו לי מספרים של מספר ספקי CPAP, כיצד אני אמור לדעת איזה מכשיר הוא המומלץ ביותר?

שלום, חומרת הפרעת הנשימה בשינה שלך מדורגת כבינונית עובדה שאומרת שאת צריכה לקבל טיפול. ישנם סיכונים שונים ומרובים לקיום הפרעות נשימה בשינה ללא טיפול ובטוחה שכבר הסבירו לך. איזה טיפול? השכיח הוא טיפול על ידי CPAP. ישנה אפשרות (יקרה יותר ) להתקן דנטלי-מבוצע בהתאמה אישית על ידי רופא שיניים. והאופציה השלישית שהיום פחות מומלצת הנה ניתוחית. מציעה לך בראש ובראשונה לנסות את מכשיר הCPAP ולבדוק אם את יכולה להתרגל אליו. באשר לסוג המכשיר-לא לי ולא בפורום להנחות. בברכה ד"Rמיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות