חסימה של דרכי הנשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

20/04/2017 | 19:30 | מאת: מנחם

שלום יש תנוחות מסויימות של הראש שתורמות לחסימה של דרכי נשימה בשינה ועלולות לגרום למאמץ בנשימה, דום נשימה לילי, הגברת הנחירות? למשל אם אדם ישן כשהראש לא במנח ישר, או בתנוחה שיש לחץ על הלסת/צוואר מהכתף וכדו', האם זה גורם לכך שדרכי הנשימה שלו יהיו מוצרות יותר או שאין שום דבר חיצוני שיכול להשפיע על הצרות/חסימת דרכי הנשימה בזמן השינה? תודה

אכן תנוחות מסויימות עלולות להחמיר הפרעות נשימה בשינה בעוד שאחרות להקל. לא בדיוק כפי ששערת אבל שכיבה על הגב למשל מחמירה, ישיבה או ,"חצי ישיבה" עשויות להקל. לא הייתי בונה על כך . אם ישנה הפרעה צריך לטפל ! בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות