האם יש קשר בין בעיות באף לבין נחירה ודום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/03/2017 | 00:55 | מאת: בנימין

שלום האם בעיות באף, כמו למשל, סטיית מחיצה, קונכיות מוגדלות ומעובות, קשור לנחירות ודום נשימה בשינה? במידה וכן, איך ניתן לדעת האם מקור הבעיה הוא באף או בלוע/לשון? זה משנה גם לעניין הטיפול, כי לבעיות באף יש פתרונות, והניתוחים יותר פשוטים ויעילים מאשר בלוע. תודה רבה

שלום רב, לרוב הפרעות נשימה נגרמות דווקא מחסימות חלקיות בצנור הנשימה התחתון יותר.(אכן לוע, לשון ומטה) בעיות אף וקונכות בחלק קטן של המקרים עלולות לגרום לנחירות. כיצד להבדיל בינהם? נדרשת בדיקת רופא אף אוזן גרון עדיף המתמחה ברפואת שינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות