איך אפשר ללמוד להירדם גם כשהאף סתום?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

25/02/2017 | 20:36 | מאת: אורי

שלום אני סובל מבעיות באף, על רקע של הגדלת הקונכיות, כנראה רקע אלרגי או משהו אחר. לפעמים סובל יותר ולפעמים פחות. עשיתי שימוש רב בעבר בספריי על בסיס של סטרואידים, ולא ממש עזר, תרסיסים כמו אוטריווין עזרו אבל לא להרבה זמן, וגרמו לנזק באף. בימים האחרונים נאלצתי לחזור לאוטריווין, וזה אכן פותח את האף, אבל לא להרבה זמן. אני חושש מאוד מנזק לרירית האף, וכן להתמכרות לאוטריווין. אך אני ממש סובל, ובמשך היום זה איכשהו סבל שניתן לחיות איתו, אך בלילה גם זה מחמיר (כנראה השכיבה), וגם אני לא מצליח להירדם, וזה גורם לי פשוט לקום מהמיטה ולשבת על המחשב, וככה להעביר שעות, תוך כדי שהעיניים שלי כמעט נעצמות, חוזר למיטה, ומרגיש חוסר אוויר בגלל הסתימה באף, ושוב קם מהמיטה, ואם אני כן נרדם, אני מתעורר כמה פעמים שוב עם התחושות הללו. והיום שלי נראה בהתאם, כאב ראש, עייפות, חוסר נוחות, חוסר שינה, תחושה של חוסר אוויר מספיק. לפתור את הבעיה באף זה כנראה לא קל (אך כמובן ששוב אפנה לרופא א.א.ג.), אך שאלתי האם יש כלים להתמודד עם זה? יש כלים להתמודד עם החוסר יכולת להירדם כשהאף סתום? אני לא מבין איך אנשים מצליחים להירדם עם נשימה דרך הפה. אני מרגיש בחוסר אוויר, תחושת מחנק כזו שגורמת לי פשוט לקום ולבלות מחוץ למיטה. אשמח מאוד לקבל עצה בעניין. תודה רבה

שלום, תרסיסים על בסיס סטרואידים לטווח ארוך אינם מומלצים. מציעה להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון המתמחה גם בשינה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות