מה ניתן להבין מהמצב מחזורי שינה.

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/01/2017 | 09:08 | מאת: ניקול

אחותי עם ילד בן שנה וחצי, לדעתי עם ליקוי בהתפתחות, היא סיפרה לי על בעיה שלה ואני חושבת שיש לה בעיה אבל לא בטוחה. כבר בשנה הראשונה היחד סבל מבעיות נשימה היא נכנסה ללחץ והיתה מעירה אותו פעמים שלוש בלילה לבדוק אותו לכאורה הנשימה היתה לא טובה אבל כבר עברה שנה הילד השתפר, אבל הבנתי שהיא מעירה אותו בכח כל לילה בין 3 לארבע בבוקר. בשיחה עם בעלה הבנתי שלפעמיים הילד צועק חצי שעה ואז הוא גם מתעורר הבעל ישן חזק ולא אכפת לו ממש ונרדם שוב. בנוסף הבנתי ממנה שהיא רבה איתו שהוא לא משתתף בטיפול בילד. אני חושבת שיש כאן בעיה קצת קשה לי להגיד לה ואני לא בטוחה גם, לדעתי היא באובססיה עם התינוק מניפולטיבית ומתוסכלת, היא כל הזמן בציעורתה היתה מתפרצת עושה דרמות ובוכה המון. ואני חושבת שהיא ובעלה בבעיה ושהיא מעירה את התינוק אולי כדי לגרום לבעל להתעורר גם, ללא צורך והבעל יודע ומנסה לברוח מזה. הילד לא התפתח טוב ושבאנו אליהם היא נותנת לילד הוראות והוא מתחיל לבכות בלי סיבה. הבנתי ממנה שכבר העירו להם אבל היא מתגוננת, היא לא יכולה להגיד שיש בעיה. וכאן בעית השינה, הם עייפים כל הזמן נראים רע, היא נכנסה ללופ כזה עם הערת הילד דרמה הערת הבעל וזה מעגל שמשרת משהו אצלה, האם הערת הילד לא גורמת לילד נזק והגברת ההפרעה הבכי והמצב הגרוע גם ככה? מה הסיבה שהיא עושה זאת? היא דוחה כל התחלה בכלל של הערה בעניין. אני מבינה שגם במקום המגורים שלהם התחילו להבין שיש בעיה והתלוננו בפניהם והיא מכחישה שיש בעיה בכלל. יש מה להבין או לעשות זה קשור לבעית מחזורי שינה אולי? הסיבה שפניתי שהיא טוענת שהיא מטמוטטת מעייפות כל הזמן. אבל זה נראה שהיא גורמת לכך לא?

שלום רב, אני מסכימה עם השערותיייך ולדעתי צריך לכוון את אחותך ובעלה לפנות לייעוץ/הדרכת הורים בנושא שינה (שנת הילדים ושנתם). תוכלו למצוא מדריכים רבים בחיפוש בגוגל. בהצלחה ד"Rמיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות