מדידת סטורציה בזמן בדיקת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

27/12/2016 | 21:29 | מאת: רועי

.שלום האם מדידת רמת החמצן בדם באצבע מושפעת מזרימת הדם באצבע? השאלה היא לאדם שישן על הצד ומדי פעם היד נרדמת. האם הירדמות היד קשורה לזרימת הדם ביד? ואם כן, האם הפרעה באספקת הדם ליד תשפיע על מדידת הסטורציה באצבע? אם זה אכן כך, אז המדידה בשינה אינה בהכרח אובייקטיבית. תודה

שלום רב, הרדמות היד (תחושת הנימול ביד ) היא לחץ על עצב ולא על כלי דם. אכן מדידת רווי כחמצן בעזרת המכשירים השונים קשורה לזרימה בנימים קטנים באצבע היד אך אין קשר ל"עצב שנרדם". בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות