PFAPA שאלות...

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/09/2013 | 12:45 | מאת: רתם

שלום, בני בן ה3 אובחן השבוע בPFAPA.. ומכיוון שאנחנו די חדשים בתחום יש לי כמה שאלות.. האם כל פעם שיעלה לו חום עליי לתת לו את הדנלון? איך אדע שאכן מדובר בהתקף כזה ולא מחלה אחרת? פשוט לתת ואם החום לא יורד אז ללכת לבדוק? ועוד שאלה.. האם המחלה פוגעת במערכת החיסונית? אני קצת מודאגת עם עניין הפוליו מסביב. בני עדיין לא חוסן ולא יודעת האם לחסן אותו. האם אפשר? תודה

רותם שלום, PFAPA מאובחנת לפי קריטריונים מסויימים הכוללים: אירועי חום חוזרים למשך 6 חודשים לפחות במשך 2-7 ימים, לפחות 5 אירועים של של חום בהפרש של עד חודשיים בין האפיזודות בכל אירוע חום לפחות אחד מתוך ( דלקת שקדים, הגדלת בלוטות לימפה צוואריות, פצעים בפה), שלילת סיבות אחרות לאירועי חום חוזרים ושלילת מחלה זיהומית, חסר חיסוני, ונויטרופניה ציקלית, הופעת המחלה לפני גיל 6 שנים, החלמה מלאה בין האירועים, גדילה והתפתחות תקינים. קרטריון תומך הינו תגובה מהירה לטיפול בסטרואידים (דנלון). באם הקריטריונים הללו מתממשים ניתן לאבחן PFAPA. טיפול בדנלון אינו מחוייב המציאות (כלומר אין חלילה נזק ארוך טווח ללא טיפול בדנלון) אולם יש לקחת בחשבון שהמחלה לא תתקצר ולכן הטיפול נתון לשיקולך. כדאי להיבדק קודם אצל רופא הילדים לפני מתן התרופה. המחלה אינה פוגעת המערכת החיסון, להיפך, ישנה פעילות עודפת של מערכת החיסון. לגבי חיסון הפוליו, מכיוון שאינו מטופל באופן עקבי בסטרואידים אלא במנה בודדת מיד פעם - ניתן עקרונית לחסן. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים