טיפול בנפיחות במפרק

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/06/2013 | 15:05 | מאת: אבי

שלום רב, רציתי לדעת בבקשה מה אפשר לעשות במקרה של נפיחות של פנוס ומה אפשר לעשות במקרה של נפיחות של נוזל, מה הטיפולים עבור כל אחד מהם, ומה קורה כאשר יש שילוב של פנוס ונוזל, והאם זה אפשרי להיפטר לחלוטין מכל אחת מסוגי הנפיחויות הללו?

אבי שלום, פנוס הינה רקמה צלקתית המופיעה במפרק המודלק ומכילה תאי דלקת, ולעיתים אף כלי דם זעירים. רקמה זו עלולה לגרום לנזק לסחוס העוטף את המפרק ואף לעצם. נוזל במפרק בהקשר לדלקת מפרקים, הינו נוזל המופרש לחלל המפרק בתגובה לדלקת. לכן פנוס הוא בד"כ תוצר של דלקת מפרקים מתקדמת ןאילו נוזל מופיע בשלבים מוקדמים יותר בדלקת. פנוס מופיע לעיתים רחוקות בילדים בהשוואה למבוגרים. הטיפול הוא תמיד בראייה כוללת. כלומר, לדוגמא: במקרה של דלקת גרון, לא תטפל במוגלה שנמצאת בגרון אלא תיתן טיפול להשמדת החיידק וכתוצאה מכך הגוף יחלים. גם כאן, הטיפול הוא בדלקת בגוף. כמובן שיש להתחשב בממצאים הללו, אולם הטיפול הוא כאמור כולל, על אף שלעיתים משתמשים בתור אמצעי עזר גם בהזרקות מקומיות למפרקים. השורה התחתונה - הטיפול צריך להינתן באופן מסודר ומבוקר ע"י ראומטולוג/ ראומטולוג ילדים. לגבי התגובה לטיפול - כל מקרה לגופו כמובן ןלכן לא ניתן לדון על כך ללא הערכה קלינית של המטופל. מקווה שעזרתי. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים