מעבר מאקטמרה לקנקינומאב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/09/2012 | 17:45 | מאת: עמיר

191545191545111119שלום, בתי אובחנה בקיץ שעבר באיכילוב.JRA סיסטמי. טופלה תחילה בפרדניזון ואחר כך באינדוביס למשך חודשים. עקב הרעה במצב (עייפות + מפרקים)... החלה טיפול באקטמרה. קיבלה 3 פעמים. יש הטבה בעייפות אך עדין מפרקים (ברכיים בעיקר) כואבים ונפוחים. האקטמרה לא עובד לה על המפרקים. הרופא שלנו מפנה אותנו למחקר קנקינומאב. קראנו הפרוטוקול והסתייגנו מאד אלא שהוא אומר שאין אופציה יותר טובה. אנו נוטים להסכים (יש עוד 2 חלופות לא בעדיפות, למען הדיוק) לקנקינומאב אך חוששים שייגרם נזק לילדה בפרמטרים אחרים. נודה לסקונד אופיניון. בתודה מראש.

עמיר שלום, לצערי לא אוכל להתייחס למקרה הספציפי, כניסה למחקר היא נושא שיש להיוועץ בו באופן פרטני עם רופא, כל מקרה לגופו וההחלטה כמובן נתונה בידי החולה או הוריו לאחר שהוצגו בפניו היתרונות, החסרונות, החלופות והמידע הידוע עד כה על התרופה. אוכל רק לומר באופן כללי כי Canakinumab הינה תרופה ביולוגית חדשה החוסמת את הציטוקין IL-1beta. המחקרים שנערכו בה עד כה הראו תוצאות מבטיחות, גם בהשפעה על מפרקים (כך לדוגמא 50% מהחולים במחקר אחד הראו שיפור במדד שנקרא ACR50 ומצביע על שיפור ניכר במצב המפרקים). אציין בנוסף כי מפרקים בsJIA פעמים רבות "עקשניים" לטיפול גם של תרופות ביולוגיות. מקווה שעזרתי. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים