פריחה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/03/2013 | 16:16 | מאת: אלי

נער בן 16 התחיל לקבל ערבה לפני 12 שבועות, בגלל דלקת פסוריאטית. זו מאד עזרה. לפני שבוע החל אצלו גירוד בעיקר בידיים וברגליים. רק בידיים הופיעו מעין כדורים קטנטנים אדומים לבנים הבולטים קצת מעל פני העור. רופא עור אמר שיש פריחה וכן אבחן DERMOGRAPHISM. האם הפריחה או הדרמוגרפיזם הם בעקבות הערבה? האם צריך להפסיק את הערבה אם הטיםול שרופא העור נתן לא יעזור?

שלום אלי, ערבה כמו כל תרופה, יכולה לגרום לתגובה אלרגית. ראשית יש לברר האם קיימים גורמים אחרים היכולים לגרום תגובה אלרגית (חשיפה לשמפו/סבון/אבקת כביסה חדשים, מזון חדש, בגד חדש וכו') במידה ולא, ובמידה והטיפול שנתן רופא העור לא יעזור, ניתן להפחית או להפסיק זמנית את הטיפול ולראות עם הסמפטומים עוברים. אני מציע בשלב זה ליצור קשר עם ראומטולוג הילדים ולדון עימו בדרכים לפתרון.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים