כאבים במפרקי כף היד - ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/03/2013 | 20:56 | מאת: רחל

מזה כשנתיים סובלת בתי מכאבים במפרקי כף היד. הכאבים מגיעים מדי כחודשיים שלושה לתקופה של כ-שבוע עד 10 ימים וחולפים. המפרק נוקשה. ייתכן ביד אחת ייתכן בשתיהן יחד. מרבית הזמן פנינו לאורטופד שנסה סוגי תרופות וטיפולים שונים אך הבעייה לא זוהתה ולא נפתרה (כל הטיפולים היו בדרא"פ. לאחרונה עברנו לפלורידה ארה"ב ופנינו לריאומטולוג שטען שייתכן ומדובר בקדחת ים תיכונית ובקש בהתקף הבא לטפל בקולכיצין. מוכרחה לומר כי איני מרגישה בנוח עם ההערכה שכן אין לה תסמינים נוספים וכמו כן, גם אני וגם האב יוצאי אירופה. לאחרונה נתקלתי בכירופרקטר שטען כי כדאי לנו לעשות בדיקות אלרגיה כי ייתכן שהתופעה נובעת ממזון כלשהו שהיא צורכת. הייתי שמחה לקבל אתת חוות דעתך, היות ובאמצע יוני נגיע לישראל - ואנו רוצים לקוות שאולי בארצנו הקטנה תצמח לנו הישועה. איך לעזור לילדה שסובלת? תודות רחל

שלום רחל, לענות על שאלתך בפורום כיוון שלא מדובר בהסתמנות קלאסית של אף מחלה. לכן, יש צורך בביקור מעמיק אצל ראומטולוג הילדים לצורך לקיחת היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית ובמידת הצורך - לקיחת בדיקות מעבדה והדמיה רלוונטיות.

08/03/2013 | 15:46 | מאת: רחל

תודה על התשובה. שאלה קטנה נוספת - האם ביקור אצל ריאומטולוג צריך להיות תוך כדי אירוע כאב, או שאפשר לעשות את הבדיקות על פי תיאור תסמינים ? שואלת כיון שברצוני לנצל שהותנו בארץ ביוני לנסות ולמצוא את מוקד הבעייה רחל

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים