מטוטרקסט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/02/2013 | 12:22 | מאת: טלי

בתי בת שנתיים ומתחילה לקבל מטוטרקסט- כדור אחד בשבוע. איך אפשר לתת אותו לילדה קטנה? לרסק או להמיס בנוזל? האם יש הנחיות מיוחדות? אני יודעת שזה טיפול שניתן גם לסרטן. האם צרך לטפל אחרת בטיטול לאחר נטילת הכדור? אודה לעזרה

שלום טלי, באופן כללי, מתוטרקסט אכן ניתנת כטיפול כמותרפי במחלת הסרטן אולם המינון בו אנו משתמשים בה במחלות ראומטיות הינו מינון קטן בהרבה. התרופה נחשבת לבטוחה יחסית. ניתן לרסק את התרופה ולתת אותה עם נוזלים צלולים. תופעות הלוואי אם קיימות הן בעיקר של כאבי בטן או חוסר שקט. לעיתים רחוקות יותר פצעים בפה. תופעות לוואי אחרות נדירות הרבה יותר. במקרה כזה עלייך לפנות לרופא המטפל. אין צורך לטפל אחרת בטיטול. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

28/02/2013 | 14:17 | מאת: טלי

תודה על התשובה המהירה. רק שאלה אחת נוספת- יש הנחיות נטילה (שמעתי על קיבה ריקה, חלב...)

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים