אוביאיטיס ורמת ACE גבוהה אצל ילד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

19/02/2013 | 11:48 | מאת: רויטל

שלום ד"ר גיל, בני בן 4.8 ואובחן אצלו אוביאיטיס אחורי בשתי העינים שגרם לטשטוש ראייה בעין אחת. מטופל בפרד פורטה לעין. לא נמצאו ממצאים אחרים מלבד רמת ACE גבוהה: 66 בבדיקה ראשונה ו- 74 בבדיקה שנייה. נשלחנו גם לאיבחון גנטי לHLA. הבדיקה אצל הראומטולוג עוד כחודש וחצי ועל כן אני שואלת על מה יכולה להעיד הרמה הגבוהה של הACE? וחוץ מסרקואידוזיס? כמה זה גבוה יחסית? מה הסקאלה? חוצמזה, בימים האחרונים הוא מתלונן על כאבי ראש- יכול להיות קשר? תודה מראש על הסבלנות והרצון הטוב!

שלום רוויטל, אוכל כמובן להתייחס רק באופן כללי. עקרונית רמות ACE גבוהות אצל ילדים באופן נורמלי (עד 100 - תלוי במעבדה המבצעת). אבחנה של סרקואידוזיס אינה נקבעת רק על סמך רמות ACE אלא על סמך מגוון של סמפטומים. עקרונית, סרקואידוזיס של גיל הילדות מערבת בד"כ 3 מערכות - עור (פריחה שנראית כמו אקזמה), עיניים (בד"כ פאן אובאיטיס - כלומר אובאיטיס שמערבת גם את הלשכה האמצעית והקדמית של העין ומחלת מפרקים - אופייני מפרקים נוחים וכואבים. האבחנה תיקבע כמובן ע"י ראומטולוג הילדים שלך לאחר שיקול קליני של מכלול התסמינים, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים