PFAFA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

25/01/2013 | 20:02 | מאת: חלי

שלום, בני מאובחן כסובל מהתסמונת, בן שנה ועשרה חודשים. ההתקפים התחילו בערך בגיל שמונה חודשים, ויחד עם זה מערכת חיסונית חלשה מאוד. נכנס לגן בגיל שנה וחמישה חודשים, חולה המון מאז החורף (לא רק בדלקות גרון, כרגע חולה בדלקת ריאות בפעם השנייה בתוך שבועיים!). שאלותי: 1. האם ישנו טיפול אלטרטיבי שעשוי לסייע? 2. רופא הילדים איננו ממליץ על טיפול סטרואידי, כי זה מקצר את הטווח בין ההתקפים. מהי הדעה הרווחת? 3. האם עליי להוציאו מהגן? יש לנו ילדה נוספת שהולכת לגן, וגם כך יש חשיפה למחלות. אני עובדת בבית ספר. האם הניתוק מהגן הוא צעד מומלץ לאור נתונים אלו? 4. האם יש דרך לחזק את המערכת החיסונית? תודה, חלי

שלום חלי, ראשית, מחלות וירליות תכופות שכיחות מאוד בעת כניסה לגנון, אצל חלק מהילדים יותר ואצל חלק אחר פחות. לא ציינת האם מדובר בדלקות ריאה וירליות, כיצד אובחנו וכיצד טופלו. בכל מקרה, באם קיים חשד לחסר חיסוני, הרופא המטפל יוכל לבצע בירור ראשוני. לעניין מחלת ה-PFAPA: באופן עקרוני סטרואידים אכן יכולים לקצר את משך התקופה שבין ההתקפים אך מאידך גיסא מעבירים את הדלקת במהירות. קיימות גם תרופות שיכולות למנוע את הופעת ההתקפים אך הן אינן יעילות תמיד. ההמלצה פעמים רבות אם לטפל או לא אינה חד משמעית ונגזרת מתדירות ההתקפים, מהסבר להורים על דרכי הטיפול, היתרונות והחסרונות של כל שיטה ובמקרים רבים הבחירה תתבצע גם לפי העדפת ההורים. הוצאה מהגן אינה צעד מקובל אלא במקרים קיצוניים מאוד. תוכלי לדון על הנושאים הללו עם רופא הילדים שלך או לפנות לפגישת ייעוץ עם ראומטולוג ילדים להכוונה ומעקב במידת הצורך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

26/01/2013 | 10:34 | מאת: חלי

תודה על תשובתך, ד"R. לפני שבועיים אובחנה דלקת ריאות ללא צילום (חום גבוה שלא יורד, שיעול, קרפטציות דו- צדדי) בעקבות שפעת. קיבל עשרה ימים אוגמנטין. כארבעה ימים לאחר סיום הטיפול- אובחנו דלקת אוזניים ודלקת גרון (ע"י א.א.ג- רופא המשפחה שלל, משטח גרון שלילי)- קיבל שלושה ימים אזניל. בתום הטיפול שוב שיעול קשה, קרפטציות, כמעט חום (37.7), צילום הראה דלקת דו צדדית. קיבל מוקסיפן במינון גבוה לשישה ימים. אני חוששת שאינני בטוחה כי מדובר במחלה חדשה, אלא כי עדיין רואים את הדלקת. האם לדעתך נכון להמשיך טיפול אנטיביוטי על רקע כל אלה?

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים