מחלות אוטואימוניות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

13/11/2012 | 14:44 | מאת: חן

בת 15 מאובחנת ב- autoimmune disease uns התופעות שיש לה שבחורף האצבעות בכפות הידיים מידי פעם כחולות ובדיקות הדם של הכבד היו גבוהות היום היא מקבלת כדורים PLAQUENIL כחודשיים וחצי ויש ירידה באנזימי כבד. אשמח לדעת איך אפשר למנוע את המחלה דרכים נוספים לטיפול היא מטופלת גם אצל דייטאנית בכדי לעלות במשקל. האם טיפול האומופתי יכול להועיל. אשמח לעזרה

שלום חן, מחלה רקמת חיבור (אוטואימונית) שאינה ספציפית (UCTD) מאובחנת כאשר התסמינים והממצאים בבדיקה גופנית ובבדיקות המעבדה וההדמיה, אינם תואמים לאף מחלה אותה אנו מכירים. לפיכך, לא אוכל להתייחס למחלה הספציפית רק ממכתבך. לגבי טיפול הומאופתי, איני מכיר את התחום אך ככלל טיפולים אלו לא הוכחו כיעילים בשימוש באמות מחקר מדעיות והמנגנון הטיפולי שלהן אינו עולה בקנה אחד עם המוכר לנו במדע. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים